3 oktober 2023

Sthlm Craft Week på Stadsmuseet -HANTVERKET 3-12/10

För tredje året i rad ställer vi ut tillsammans med andra medlemmar i Hantverkarna Stockholm i samband med Sthlm Craft Week.

Vi ställer ut en tröja gjord av två t-shirts sammansatta i vävd färgeffekt-teknik. Vår hantverks- och designpraktik utgår ofta från textilt överskottsmaterial där vi med ett fritt och experimentellt förhållningssätt hittar nya uttryck och värden för så kallat värdelöst material. Just nu utmanar vi oss med ett projekt där vi genom det textila hantverket utforskar t-shirten som idé och råmaterial.



Under 1930-talet anordnades en framgångsrik hantverksutställning av Hantverkarna Stockholm. HANTVERKET kom att bli ett begrepp och upptakten till en permanent utställningsplats för högkvalitativt hantverk vid Brunkebergstorg i centrala Stockholm. Där visades de priser som lottades ut i det oerhört populära Hantverkslotteriet, en institution i Stockholmslivet under slutet av 1800-talet och en stor del av 1900-talet.

I 2023 år version av HANTVERKET på Stadsmuseet i Stockholm delar elva medlemmar från Hantverkarna Stockholm. Utställarna är samtliga utmärkta representanter för föreningen med hög kvalitet i sina konsthantverk och en häpnadsväckande kreativitet.