15 april 2015

Konditori Vete-Katten

Vi är hemkomna från äventyret i Hong Kong, mattorna har anlänt Borås och vi har ett par veckors innan det är dags för utställningsbygge igen.

Väl på plats rivstartar vi arbetet med en textil gestaltning för anrika Konditori Vete-Katten på Kungsgatan i Stockholm. Under det senaste året har brödbutiken och serveringsdelen genomgått en större renovering under ledning av Millimeter Arkitekter. Inredningsarkitekt Amelie Mogard kontaktade oss efter att ha besökt vår utställning på Färgfabriken och gav oss uppdraget. Vår idé godkändes innan vi reste iväg. Vi har byggt modell över lokalen och besökte häromdagen konditoriet igen för att provhänga skisserna innan vi tar nästa steg.

Materialet vi kommer att arbeta med är tvättade och filtade ylletröjor och vi står just nu inför utmaningen att hitta de färger vi vill ha. Vi bygger upp formerna i lager, precis som vi gjorde med mattorna Aquarelle och Confetti.Chefskonditor Johan Sandelin och Robert Baydono, delägare av Konditori Vete-Katten, vi och så inredningsarkitekt Amelie Mogård från Millimeter Arkitekter som har lett ombyggnaden.
 
Klara Broström är hos oss igen för en period, på praktik från HV Skola. Tur för oss.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar