22 augusti 2012

Vi tänkte på hur jobbigt det hade varit om det visat sig att vi sytt fel vinkel på en hel remsa. Sen upptäckte vi att det var just det vi höll på att göra...


Vi började stoffera fast juteförstärkningar, som ett mellanlägg, på baksidan av de färdiga längderna. Var och en separat. Sedan ska hela mattan fodras en gång till med en undersida. Vi funderade fram och tillbaka kring om undersidan ska vara hel, i ett stycke, eller om varje längd ska fodras separat. Vi bestämde att sy undersida separat innan vi syr ihop den sida vid sida. Vi gillar att det syns hur den är gjord på nåt sätt. Dessutom kan man tänka in en valfrihet här - i princip skulle den här mattan kunna tillverkas i löpmeter i 20 centimetersremsor. De skulle kunna klippas till valfri längd och sedan sys ihop i det antal som behövs till önskad bredd.
 Det blir oerhört, väldigt, fantastiskt dammigt av att klippa remsor av ylletröja! Vi kunde sitta ute hela förmiddan. Botten- och fodertyg började ta slut så vi bröt för en tur till Stoff & Stil i Kungens Kurva för att komplettera lite.
.
Många grannar är framme och undrar förstås vad vi gör. Trevligt småprat. En dam från Frankrike sa att vi påminde henne om Paris förr i tiden, när där vimlade av mindre sömnads- och coutureateljeer. Glada att ge sådana associationer med våra grå ylletrasor.