4 augusti 2014

Re Rag Rug på Handarbetets Vänners galleri

Nästa vecka öppnar vår specialutställning Re Produced HV (Handarbetets vänner) Galleri på Djurgården i Stockholm. Vi kommer att visa hur vi påbörjat (re)produktionen av tre mattor tillverkade av t-shirttrikå:

Kasuri tillverkas nu i Indien av spill och överskott från t-shirtfabrikerna i staden. Om allt går som det ska kommer vi också kunna premiärvisa en ny matta,  Spice,  som vi utvecklat i samma flätteknik.

Squeeze har utvecklats till pläden Squeeze Me Hold Me som handstickas i Indien, också av spillmaterial.

Re Orient har fått en tvilling med hjälp av Remakebolaget på Södermalm, som virkat bitar till mattan som vi sedan virkat samman. Tanken är att att den nya versionen ska vara så lik den första mattan i uttryck som möjligt. Ett försök att reproducera av begagnade t-shirts, insamlade av Myrorna. Går det ö h t att göra flera likadana mattor i produktion av ett sådant material som ständigt skiftar?

I lördags hängde vi upp en mindre utställning i skyltfönstret på HV. Under veckan bygger vi vidare och nästa vecka, på torsdagen den 14 augusti är det vernissage i HV:s Stora Galleri.

Fredag den 15 augusti medverkar vi på scenen på Formexmässan, dit vi bjudits in av Lotta Ahlvar för ett samtal/intervju. Lotta är både vd för Svenska Moderådet och för HV skola + ateljé.








På HV pågick i helgen ett svensk-japanskt broderiutbyte. Vi blev inbjudna på förfriskningar inne på gården tillsammans med Embroidery group of Akane.  Längst till vänster konstbrodös på HV ateljé Gun Aschan, lärare på kursen. Och så Lotta Ahlvar andra från höger.