4 december 2013

Vad händer med utställningen nu då?

Vi fortsätter att leta bra utställningsplatser för att kunna visa våra tolv mattor och hoppades kunna presentera en diger utställningsplan här på bloggen inom kort.

Tills aldeles nyss trodde vi att vi hade ett par veckor spikade i Malmö i januari, med ungefär samma upplägg som på Färgfabriken. Av olika skäl blir det tyvärr inte så.
Vi vet att vi är sent ute och måste planera för vår "turné" längre fram i tiden.

En sak är i alla fall spikad och klar under 2014: Vi kommer att ha våra mattor utställda på Murberget, Länsmuseet i Härnösand under september månad! Det tycker vi är roligt för att det var här som vårat samarbete en gång började - på ett sticksymposium 2002 där vi båda höll kurser, Evans i återbruk av stickat och Brieditis i skulptural / 3d-stickning. Här föddes de första planerna till projektet Do Redo och sedan har det ena har lett till det andra och nu till Re Rag Rug.


Till september kommer vi att utveckla utställningens litegrann för att försöka gestalta fler aspekter ur processen och tankarna bakom och under arbetet. Det finns så många dimensioner och ingångar till Re Rag Rug - design och form, funktion och värden, textila tekniker, hållbarhets-tankar och sociala aspekter...