3 september 2013

Rätt och slätt

I fredags spände vi ut Re Rag Rug VIII ordentligt och genomfuktade den.
Sedan fick den ligga under helgen, under en extra plast för att inte torka för fort.

Vi var inte helt säkra på att det skulle gå att sträcka ut mattan helt - men det har funkat utmärkt. Nu ligger mattans maskor släta där de ska.


Dags att fästa in allt löst på baksidan, trimma kort och sedan ska den fodras (med det linnetyg som räddades undan mögeldöden häromdagen).

Fuktskada

Ute på lagret har en ledning i taket läckt, från grannens dusch ovanför.

En rulle med linnetyg som låg under har blivit genomborrad av takdropp. Rötmånad som det är så hade de våta fläckarna på de 25-30 metrarna också börjat mögla. Rätt äckligt.

Vad värre är så har även ett hörn av Re Rag Rug VII också sugit åt sig en del fukt. Akutläge som gjorde fredagskvällen till en katastrofstation hemma. Tyget klipptes i bitar lagom stora för att gå in i tvättmaskinen. Försköljning, sedan tvättmedel och till sist ättika och vinäger i sköljvattnet. Längderna hängdes på tork där det gick. Hemmet såg ut som ett beduintält efter regn.

Mattan fönandes torr med hårtork. Vi kommer att behöva sprätta upp stygnen och ca en halv kvadratmeter av fodret och fodra om hela hörnet. 

Vi kan inte låta bli att tänka på vad som skulle kunna ha hänt om vi inte upptäckt olyckan i tid eller om rullen med foderlinnet inte legat strategiskt till för att suga i sig det mesta av vattnet. Bara en meter från de andra mattorna ...
Så vi får väl vara tacksamma för det!Fler extrahänder

Igår fick vi supertrevligt besök.  Det kom gäster som hört av sig och erbjudit sina händer till extra hjälp. Perfekt nu när vi har mycket att få färdigt innan utställningen.


På torsdag kommer de tillbaka för att jobba så då blir det ös här i ateljen!