12 mars 2014

Hong Kong - möte

Igår var vi inbjudna till Svensk Form för att presentera Re Rag Rug för en delegation från Hong Kong.
De besöker Sverige under några dagar för att bl a möta designers och arkitekter inför planeringen av BODW, Hong Kong Business of Design Week 2014.

BODW är Asiens ledande event för design och innovation, där Sverige är partnerland i år. Samarbetet pågår under hela året med fokus på en vecka i början av december.

Svensk Form och Sveriges Designer har under Sverigebesöket i uppdrag att kommunicera den svenska designprocessen, hur den anpassas till omvärlden och till nutida behov. En del i programmet var dagens evenemang där flera spännande designprocesser och produkter presenterades i korta pitchar under en förmiddag. (Bl a av Form Us With Love, Propeller, Färg & Blanche, Claesson Koivisto Rune, Söderhavet och smått fantastiska Peepoople)

Efteråt hade vi diskussion kring likheter och olikheter i designtänk mellan Hong Kong och Sverige.
Bl a berörde vi frågor kring hantverk och kulturella rötter, i ett samtal som vi önskat kunde pågå i timmar.

Därefter bjöds vi på finfin lunch från restaurang Atelier Food, som huserar i Konstakademins lokaler härute på Skeppsholmen (Rentunga med pulvriserat smör och lingondricka)

Tack för en intressant och inspirerande förmiddag!Jonas Lindahl på besök

Katarinas B:s nästan-bror Jonas Lindahl kom förbi en sväng. Han är ljusdesigner och grundare/delägare av Ljusrum, ett designkontor med inriktningar på både ljus, arkitektur och inredningsarkitektur.

Jonas har just haft föreläsning om ljus på Konstfack som ligger ett kvarter bort från vår atelje. 

Vi tyckte det var bra att han tittade förbi för vi tänker försöka övertyga honom och hans kompanjoner om att vi ska hitta på någonting tillsammans. Vi får se om vi lyckas ...