12 juni 2014

Kasuri i ELLE Decorationt-shirttvätt

De flesta tröjor som vi får är rena när de kommer men för säkerhets skull tvättar vi allt en extra gång  innan vi använder det som matt- material. Just nu tvättar vi igenom alla svarta och vita tröjor som vi har och det blir rätt många tvättar.

Har man ingen torktumlare får man hänga och drapera de blöta tröjorna överallt där det går. Tillfälliga tvättlinor, stolsryggar, rullgardinshållare, trappräcken - överallt är det fullt till slut. Inte en plats finns nu kvar att uppbringa inne och luftfuktigheten är i nivå med en ångbastu.

Härligt att i morse hänga ett par nya maskiner ute i solen. Linor var spända och tröjor hängde över hela gården, på galgar, längs väggar och fönster, på ställningar, cyklar och över utemöbler.

Japp, då kom regnet.

Remakebolaget fick slut på material

Igår tittade vi förbi Remakebolaget igen, för att se hur det går och för att fylla upp med nytt material. Här går det undan så vi har jämt göra att jaga ihop, tvätta och sortera ut nya t-shirts till fler mattdelar.

Alla som virkat har lagt ner stor omsorg i både virkfasthet och färgblandningar. Toppenfin utveckling - Det går finfint det här!