17 september 2013

artikel i tidskriften RUM

 I det senaste numret av RUM (tidskriften om arkitektur, inredning och design) finns ett 7-sidigt reportage on Re Rag Rug!

Re Rag Rug - ryagraffiti

Hur man skrämmer livet ur sin bostadsrättsförening och dess tekniska förvaltare


Re Rag Rug XI - en stadkantsrya?

Den elfte mattan ...
Vi har stångat våra pannor blodiga. Vi ville så gärna göra en rya av alla de stadkanter som vi i höstas fick till skänks av Klippans yllefabrik i Lettland.

Vi hade en idé men fick inte ihop tillräckligt mycket av en färg för att mönstret skulle bli vackert. Många snuttar av färger som var svåra att kombinera med varandra. Vi bad om mer vitt för att få in något "rent" bland de tufsiga, dammråttsfärgade längderna men det var inte några vita plädar på gång att ta stadkanterna ifrån.
- Så här är det ju att jobba med överskottsmaterial ...

Vi har inte givit upp. Idéerna har legat kvar och grott och vi har bestämt oss för att lyckas förvandla det här materialet till något vackert.Rug No. 11...

We have struggled with this idea since we received selvedges from Klippans yllefabrik i Latvia. 

There was an idea but we did not recieve enough material in a certain colour for the pattern to become beautiful.

Lots of pieces difficult to combine with eachother. We asked for more white to clean the colour scheme up but there were no white throws in production. 
This is what it is like working with excess from the industry...

However, we haven't given up. The initial idea is transforming and we just have to suceed in making something beautiful out of  this material.