20 december 2012

Re Rag Rug IV - uppstart

Nu är det dags att starta upp nästa matta. Vi har hittat en teknik och en kvalitet som vi tror kommer att funka. Den kommer att sys på en grov stramalj och motivet är ett enkelt, stiliserat och uppförstorat broderiprov av Katarina B.

Vi valde ett upprepat stygn (som en slags korsstygn som vi liksom fyller på tills det täcker varje "ruta") och den enkla mönsterbilden för att vi nu i första hand vill fokusera på färgerna.

Vi har många T-shirts i olika färger (tack igen Myrorna!) som färgpalett och vi vill "måla" fram en nästan akvarellisk effekt med blandningar och skridningar.

 

 

snart är det jul

Finaste julhälsningen från Ellen (som praktiserade hos oss när vi startade upp projektet, och som hjälpte oss att få färdigt Re Rag Rug 1 inför Habitare- mässan).

sommarkrysset

Solvarma klippor känns väldig avlägset idag, när vi har Winter Wonderland utanför fönstret och det inte ens är en vecka kvar till jul. För några somrar sedan sydde Katarina B en kudde av en påse korta reststickgarner. Med grövre stygn på en grövre botten hade det lika gärna kunnat bli en matta. 
Samma sommar broderade Katarina E av sina gröna restgarner på ett utslitet förkläde.
En bladrapport som var som ett tryckblock.

Det började som en lagning över en sliten yta men eftersom det inte går att sluta sy korsstygn när man väl har börjat så kommer det att bli ett livstidsprojekt.
Det ligger kvar på landet nu och väntar.