25 oktober 2014

Utställningen i Hong Kong har öppnat

Utställningen Re Rag Rug på HKDI öppnade i fredags. Välkomna en trappa upp i HKDI Gallery!

Vi inledde med en föreläsning om projektet för ca: 170 studenter och hade pressvisning för Hong Kong press. Innan dess har vi arbetat intensivt med själva bygget, träffat lärare från institutet, lunchat med konsuln från Svenska Generalkonsulatet,  haft workshops för studenterna och blivit intervjuade av TV i Hong Kong.Vi är överväldigade. Över mottagandet från alla vi mött, över intresset för projektet, utställningen och våra mattor. Över att vara mitt bland skyskraporna i Hong Kong, över att se reklam för utställningen på tunnelbanan och över att detta bara är början.

Vi ser fram emot att komma tillbaka om en månad för att bygga vår t-shirtinstallation och närvara vid den officiella invigningen den 28:e november. Hong Kong, so long!


välkomna!
Hilda och Rubie

Thank you for this time Hilda and Rubie!

(See you in a couple of weeks)

en lördag i Hong Kong


 
 


Lifetival TV-show


TV- inspelning av lifestyle-showen Lifetival....och så ett kort inslag med de två som inte suttit en och en halv timme i sminket

kick off för workshop

Vi håller en workshop för elever från Design Institute, med början nu under den här veckan och fortsättning när vi är tillbaka i slutet av november.

Vi kallar workshopen Wonder of Waste - Syftet här är att arbeta förutsättningslöst ur ett material, i det här fallet tovad ull, och se hur det kan ligga till grund för en process, användbar i designsammanhang.
Det gäller att börja i en ände utan att veta hur tankarna kommer att vindla och vara vaken nog att se möjligheter i det händerna gör, plocka upp det, bearbeta, förfina, skala av, skala upp eller ner, formulera, förtydliga och kommunicera.


visning av utställningen för eleverna
on.cc TV