20 juni 2013

Halvvägs på åttan

Glad Midsommar!Nr IX- En röd matta

Så har vi slutligen bestämt oss.

Vi står fast vid virkning som teknik för Re Rag Rug IX men tankarna på den orientaliska mattan flög iväg och ut rullades istället Den Röda Mattan. Skissarbetet tog en ny vändning där vi knyter ihop tidigare idéer om kompositioner och mönsterbilder.

De färgerna som vi står inför utmaning att använda är starka. Förutom alla de T-shirts vi har kvar från Myrornas så har vi en del trikåspill, skänkt från designavdelningen på Gudrun Sjödén, några färdigklippta trikåtrasebollar från Anna Håkansson (efter hennes mamma Ingrid Ahlström), diverse överblivna tröjor från olika swapshops och klädbytardagar samt ett par påsar T-shirts skänkta av Inga-Lill Säfström Jonsson.

Vi har skissat och markerat ut placeringen av de olika tröjfärgerna enligt att schema så att vi kan märka och dela upp dem emellan oss, hälften var. I sommar ska mattan virkas i såväl Sydney som i Stockholms skärgård. 

Vi kommer även att dela upp bloggandet på varsitt inlägg i veckan så att det går att följa också den här mattans väg från första luftmaska till färdig matta.