16 juli 2013

Sydneys golv och mattor

Jag är inte säker på att jag skulle noterat alla heltäckningsmattor (i offentlig miljö och privata hem) om vi inte varit så fokuserade på golv...

Det är många år sedan vi i mitt barndomshem tog ut heltäckningsmattorna i sovrummen men känslan av dem finns kvar. Efter snart tre veckor på resande fot och i olika vänners hem, med heltäckningsmattor nästan uteslutande neutralt enfärgade, från vardagsrummen fortsätter de in i sovrummen (min man som är uppväxt i Wales hade dessutom heltäckande matta även i badrummet och säger att det förutom att det gjorde hemmen mer ombonade utgjorde en lyx i en miljö som annars var enkel).

De flesta äldre hus hade trägolv (som man la mattor på) när de byggdes men på 40-talet blev heltäckningsmattor populärt och har sedan dess varit ett starkt inslag i hemmiljön.

De senaste 20 åren har trenden vänt och nybyggda hus har oftast trä- och klinkergolv igen och när man renoverar äldre hus börjar man ta fram originalgolven igen.

Detta borde innebära ett uppsving för oss som gör mattor!

Jag är faktiskt glad att heltäckningsmattorna är där. Det är 'vinter' här och med hus utan centralvärme fyller de sin funktion och gör boendet varmare.

I offentlig miljö är det på hotel/pubar, museer, shoppinggallerior man ser dem.
Och i de mängder medlemsklubbar (sim-surf-golf-bowling-livräddar) man kan besöka. Där finns också de mest färgglada!

Grace Hotel
Grace Hotel

Kings Cross Cinema (Powerhouse Museum)


Queen Victoria Arcade
Interior 1st Class car of Locomotive No. 1 from 1855 (Powerhouse Museum)
Philips Foot, Pub

Tweed Heads Bowling Club

Cronulla RSL Club


Cronulla RSL Club

Little Bay Golf Club

 
Powerhouse Museum
Tweed Heads Bowlings Club


1 kommentar: